Απεντόμωση

 

Η απεντόμωση αφορά την εμπόδιση της εισβολής των ενοχλητικών, και όχι μόνο, εντόμων, όπως οι μύγες, οι κατσαρίδες, τα μυρμήγκια, οι ψύλλοι και οι κοριοί στο χώρο σας. Η διαδικασία αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς, πέρα από ενοχλητικά, όλα αυτά τα έντομα αποτελούν εστίες μικροβίων και αλλεργιών. Με την αποκλειστική χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων, επιτυγχάνεται η απόλυτη

απεντόμωση του χώρου σας

. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο χώρος σας έχει απαλλαγεί από κάθε είδους έντομα, όπως:

Μύγες
Μυρμήγκια
Κουνούπια
Σκνίπες
Κατσαρίδες
Μαύρα σκουλήκια
Σφήκες
Ψύλλους
Κοριούς
Τσιμπούρια
Τερμίτες
Σαράκι

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης ποικίλλουν και επιλέγονται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση. Οι συνήθεις διαδικασίες απεντόμωσης αποτελούν οι εξής:

  • Ψεκασμός

Ο ψεκασμός γίνεται στις επιφάνειες εμφάνισης εντόμων, όπως γωνίες, πιθανές ρωγμές ή σχισμές και στις φωλιές των εντόμων. Ο ψεκασμός είναι αποτελεσματικός για την εμπόδιση των ανάπτυξής τους και πραγματοποιείται με τη χρήση χαμηλής πίεσης ψεκαστήρων.

  • Εκνέφωση

Η εκνέφωση εφαρμόζεται με ειδικά σχεδιασμένους υγρούς – ψυχρούς ή θερμούς – εκνεφωτές. Οι εκνεφωτές ρίχνουν εντομοαπωθητικές σταγόνες κατευθείαν στις φωλιές των εντόμων. Το μέγεθος των σταγόνων κυμαίνεται από 20 έως 80μm.

  • Χρήση gel

Το gel αποτελεί ακόμη έναν τρόπο καταπολέμησης των εντόμων, και εφαρμόζεται στα σημεία, όπου ο ψεκασμός δεν είναι εφικτός, όπως η κουζίνα μας. Το gel είναι ένα κολλώδες υγρό, με ελκυστική για τα έντομα μυρωδιά, και αποτελεί μια μορφή παγίδας. Χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη gel για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων και των μυρμηγκιών.

  • Χρήση καπνογόνων (fumigation)

To fumigation αφορά την καπνοποίηση του εντομοκτόνου. Το φάρμακο εφαρμόζεται σε μορφή ατμού, και επικαλύπτει όλα τα απρόσιτα σημεία, όπως οι αποθήκες στις οποίες εισχωρούν τα έντομα.

Οι παραπάνω είναι κάποιοι από τους πιστοποιημένους τρόπους απεντόμωσης που χρησιμοποιούμε. Όλες οι εφαρμογές ολοκληρώνονται από το καταρτισμένο προσωπικό, τηρώντας πάντα κάθε απαραίτητη προφύλαξη.


Φόρμα επικοινωνίας